Patiënt > Home > Nieuws
Toetreding van ZNA tot het Iridium Kankernetwerk met radiotherapie-afdelingen ZNA Middelheim en ZNA Jan Palfijn (18/02/2016)


De overheid keurde de uitbreiding van het Iridium Kankernetwerk met de afdeling radiotherapie van ZNA Middelheim en ZNA Jan Palfijn officieel goed.

Deze schaalvergroting en nauwe samenwerking tussen de oncologische centra in Antwerpen en het Waasland, betekent niet alleen een belangrijke meerwaarde voor de patiënt. Het opzetten van één radiotherapieplatform in Antwerpen en het Waasland is tevens een antwoord op de vraag naar een meer maatschappelijk verantwoorde manier van samenwerken.
 

Kanker: de uitdaging voor de toekomst

Kanker is in België voor bepaalde leeftijdsgroepen de belangrijkste doodsoorzaak. Bovendien wordt verwacht dat het aantal kankerdiagnoses door de veroudering van de bevolking in de toekomst nog zal stijgen. Met de toetreding tot het Iridium Kankernetwerk engageert ZNA zich om, samen de huidige leden van het netwerk, de patiënt op een gepersonaliseerde manier en multidisciplinair op te volgen.
Het voordeelvoor de patiënt is dat hij een behandelplan voorgesteld krijgt dat het resultaat is van overleg tussen de beste experten van de inmiddels 7 ziekenhuizen. Via deze bundeling van kennis is het mogelijk om iedere patiënt plaatselijk een hoog kwalitatieve oncologische behandeling aan te bieden.
 

Radiotherapie: een continue behandeling op verschillende locaties

Ongeveer de helft van de patiënten met kanker ondergaat een behandeling met radiotherapie. Patiënten kunnen nu, dankzij de bundeling van de expertise van het Iridium Kankernetwerk, op meerdere plaatsten terecht: GZA Ziekenhuizen campus Sint-Augustinus (moedercentrum), AZ Klina, AZ Nikolaas, ZNA Middelheim en ZNA Jan Palfijn. Hetzelfde radiotherapieteam staat in voor de behandeling op de diverse sites. Patiënten kunnen dus in hun eigen omgeving met de nieuwste technologie meer en sneller behandeld worden.
 

Het Iridium Kankernetwerk: het grootste medisch wetenschappelijk kankernetwerk van België

De vzw Iridium Kankernetwerk werd in 2006 opgericht. Het is een samenwerking tussen de ziekenhuizen van GZA (Wilrijk, Antwerpen, Mortsel), AZ Klina (Brasschaat), AZ Nikolaas (Sint-Niklaas), AZ Monica (Antwerpen, Deurne), AZ Sint-Jozef (Malle), het UZA en nu ook ZNA. Deze associatie verenigt de medische disciplines radiotherapie van de betrokken ziekenhuizen. Daarnaast heeft het Iridium Kankernetwerk ook als doelstelling om de verschillende zorgprogramma's oncologie op elkaar af te stemmen.

De toetreding van ZNA versterkt de positie van het Iridium Kankernetwerk als grootste medisch wetenschappelijk kankernetwerk van België

 

Vorige | ... | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | Volgende