Patiënt > Home > Nieuws
Topcomfort in vernieuwde wachtzaal dagziekenhuis oncologisch centrum (18/01/2016)


De wachtzaal van het dagziekenhuis van het oncologisch centrum van AZ Nikolaas steekt sinds oktober 2015 in een nieuw kleedje dankzij de financiële steun van Roparun. Bij de vernieuwing van de wachtzaal was de patiënt en zijn comfort onze prioriteit. Elke patiënt krijgt topzorg met een warm hart door een multidisciplinair team en vanaf nu ook meer comfort en sfeer in de vernieuwde wachtzaal.

In 2009 verhuisde het oncologisch dagziekenhuis van campus Moerland naar campus Lodewijk De Meesterstraat. Op deze manier liggen de consultatie, de afdeling radiotherapie, het oncologisch dagziekenhuis en de verblijfsafdeling allemaal dicht bij elkaar. Op het oncologisch dagziekenhuis krijgen elke werkdag gemiddeld 60 patiënten een behandeling. Verder worden er gemiddeld 10 tot 15 patiënten via hun poortkatheter aangeprikt. Het werd begin 2015 duidelijk dat de maximumcapaciteit van de wachtzaal was bereikt: noodgedwongen werden stoelen voor patiënten in de gang gezet.
 

Steun van Roparun

In 2012 konden wij reeds beroep doen op de gulle ondersteuning van Roparun voor het bekomen van 2 hoofdhuidkoelers ter vervanging van het bestaande toestel, gebruikt bij sommige behandelingen om het haarverlies te vermijden of beperken. Bij de vernieuwing van de wachtzaal eind 2015 was het onze prioriteit om de wachttijd voor patiënten en begeleiders zo aangenaam mogelijk door te brengen.
 

Sfeer en topcomfort in wachtzaal

AZ Nikolaas heeft de kost voor een aantal bouwkundige werken voor zich genomen: aanpassingen van elektriciteit en verlichting, verbetering van de infrastructuur in de keuken waar men gratis soep, koffie, thee en water kan krijgen, de schilderwerken,... In het ene deel van de wachtzaal kan er op een comfortabele manier een praatje worden gemaakt, in het andere deel van de wachtzaal kunnen mensen rustiger de tijd doorbrengen. Door het aanbrengen van markeringen op de grond zijn er vaste plaatsen voor rolstoelgebruikers.
Roparun heeft met een budget van 16.500 € de inrichting van de ruimte gesponsord. Dit bedrag werd gebruikt voor de aankoop van het losse meubilair met zeer comfortabele stoelen, hoge en lage tafels en decoratie.
De reacties van onze patiënten zijn unaniem lovend: de wachtzaal is veel lichter en ruimer geworden en het zitcomfort wordt door hen sterk geapprecieerd. De ruimte voelt niet aan als een ziekenhuis.
 

Wat is Roparun?

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

Vorige | ... | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | Volgende