Patiënt > Begeleidingsteam > GZA ziekenhuizen > Fysische geneeskunde en revalidatie

Fysische geneeskunde en revalidatie


De dienst fysische geneeskunde en revalidatie voorziet begeleiding met betrekking tot het fysieke luik. Zowel tijdens, als na diagnose en behandeling, is het mogelijk dat u hinder ervaart op lichamelijk vlak, zoals vermoeidheid of een verminderde conditie.

Op de dienst fysische geneeskunde en revalidatie kunt u terecht voor:

  • het bewegingsprogramma: door middel van cardiorespiratoire oefeningen (fietsen, roeien, loopband,...) worden algemene klachten zoals vermoeidheid, verminderde conditie, algemeen onwelzijn...bestreden. Er wordt gewerkt in kleine groepen waarbij er een individueel oefenprogramma wordt gevolgd. Tijdens deze sessies wordt regelmatig uw hartritme gecontroleerd zodat op de meest effectieve manier wordt getraind;
     
  • het relaxatieprogramma: geregeld worden oefensessies aangeboden met stretching, lichte stabilisatie- en grondoefeningen, relaxatie, lichaamsbewustzijn en yogatechnieken;
     
  • behandeling van individuele klachten: dit kan gaan om lymfedrainage, schoudermobilisatie, bekkenbodemspieroefeningen...of om individuele fysiotherapeutische behandeling op doorverwijzing van de oncoloog.


Kostprijs

De consulten zijn niet volledig kosteloos. De terugbetaling van de consulten bij de arts fysische geneeskunde en revalidatie en de kinesitherapeuten varieert afhankelijk van uw verzekering.


Contact

Fysische geneeskunde en revalidatie: 03 443 38 65